Με μείωση των προβλεπόμενων εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ θα προέλθει η επιπλέον χρηματοδότηση για τη χορήγηση της διπλάσιας επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του Ο.Τ., σύμφωνα με τις οποίες για να καλυφθεί η διαφορά των έξτρα 250 εκ. ευρώ το ποσοστό των εσόδων από τις δημοπρασίες των αέριων ρύπων θερμοκηπίου θα μειωθεί στο 50%. Πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που είχε καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε ψηφιστεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου προέβλεπε ότι στον ΕΛΑΠΕ θα πάνε έσοδα που αντιστοιχούν στο 60% των εσόδων από τις δημοπρασίες.

Πηγές θέλουν την ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την ενεργειακή αποδοτικότητα με την οποία θα αλλάζει το 60% σε 50%.

Η νέα ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά δεν αρκεί μόνο το συγκεκριμένο νομοθετικό κείμενο. Χρειάζεται και η έκδοση δύο υπουργικών αποφάσεων.

Η πρώτη αφορά στην εξειδίκευση της κατανομής συνολικά των εσόδων των δημοπρασιών των ρύπων. Δηλαδή να περιγράφεται και να ορίζεται και για τους άλλους φορείς και δράσεις που θα εισπράξουν τους πόρους αυτούς.

Η δεύτερη υπουργική απόφαση θα ορίζει τους δικαιούχους, τα όρια κατανάλωσης και το ύψος της επιδότησης που θα χορηγηθεί στους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι δύο αποφάσεις δεν αναμένονται να εκδοθούν πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια