Ευρωπαϊκές Αγορές

Πτωτικά άνοιξαν οι ευρωαγορές, με την εικόνα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο λόγω του -ήδη- υψηλά παρατηρούμενου όγκου συναλλαγών.

Με αντίσταση τις 15.260 μονάδες, ο DAX 40 παραμένει στο αρνητικό βραχυπρόθεσμο momentum και φαίνεται να έχει ανοιχτό δρόμο προς την περιοχή των 14.500. Οποιαδήποτε επιστροφή στις 15.130 συνιστά νέο σήμα πώλησης, με κοντινό στοπ άνω των 15.310 σε ωριαίο κλείσιμο.

Ο Eurostoxx 50 έπιασε το κάτω πλέγμα στηρίξεων στις 4.025 που συνιστούν τη στήριξη στο πτωτικό momentum. Ενδεχόμενη απώλεια αυτών θα οδηγήσει τον Δείκτη προς τις 3.935.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται πτωτικά, με τους δείκτες να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη καμπή.

Η χείριστη τεχνική συμπεριφορά στον S&P 500 ταΐζει τους φόβους των επενδυτών για επερχόμενο μίνι sell off διότι όχι μόνο δεν προσπέλασε το επίπεδο των 4.430 μονάδων, που οριοθετεί την τρέχουσα πτωτικότητα, αλλά και χάνει μόνιμα έδαφος λόγω της απροθυμίας για νέες υποστηρικτικές τοποθετήσεις. Ο σχηματισμός οδηγεί μοιραία στις 4.255.

Παρόμοια συμπεριφορά για τον Dow30, ο οποίος σταμάτησε στις 34.790. Ο Δείκτης κινδυνεύει να δει τις 33.450, με πρώτη στάση τις τρέχουσες 34.250 που δοκίμασε δις και που συνιστούν το σημείο εξόδου από βραχυπρόθεσμες αγοραστικές προσπάθειες, το οποίο θα ανατροφοδοτήσει την πτώση.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, συνεχίζεται η επενδυτική προτίμηση υπέρ του αμερικανικού νομίσματος.
Σε αυτό το μοτίβο κινείται και η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd) που συνεχίζει να πλαγιολισθαίνει. Ο στόχος στην υπόθεση ανοδικής αντίδρασης είναι το επίπεδο 1,1750 και το στοπ κάτω από 1,1540 σε κλείσιμο ώρας, καθώς έτσι οριοθετείται η βραχυπρόθεσμη ανοδική προσπάθεια.

Ο πόλεμος στην περιοχή των 1,36 δολαρίων συνεχίζεται για την ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) που κρατάει εν ισχύ το σήμα πώλησης με στοπ πάνω από 1,3655 σε κλείσιμο ημέρας. Ο στόχος βρίσκεται στα 1,32.

Εμπορεύματα

Νέο αγοραστικό σήμα για το αργό πετρέλαιο, καθώς επέστρεψε στη στήριξη της υπεραγορασμένης του ζώνης στα 80 δολάρια. Ο στόχος φαίνεται στην περιοχή των 85, με το στοπ κάτω από 78,60 σε κλείσιμο διώρου.

Ο χρυσός παραμένει σε στενό εύρος διακύμανσης ψάχνοντας κατεύθυνση, εντός μεσοπρόθεσμου πλαγιοπτωτικού μοτίβου με αντίσταση τα 1.830 δολάρια και τελικό αποδέκτη πολύ χαμηλότερες τιμές κάτω από 1.550 δολάρια. Ενδεχόμενη κατοχύρωση των 1.770 θα δώσει έναν αέρα στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου που έχει εγκλωβιστεί σε πτωτικό μοτίβο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets