Τα μπρος – πίσω βήματα στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζονται, με το σημερινό κλείσιμο στα επίπεδα των 885 μονάδων, ενώ το πρωί είχε προηγηθεί η δοκιμασία στις 895 μονάδες, να επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις στο ταμπλό έχουν κηρύξει ανακωχή σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,73% στις 884,11 μονάδες, με τον τζίρο να σταματά στα 47,6 εκατ. ευρώ.

Αν και η Coca Cola έδειξε τις πρώτες ώρες διαθέσεις να κρατήσει το ρόλο του “σωματοφύλακα” των επιπέδων, η μείωση των κερδών της, αλλά και το αρνητικό γύρισμα του τραπεζικού κλάδου (ιδίως της Εθνικής), δεν άφησαν περιθώρια στην υπόλοιπη αγορά να οδηγήσει τον γενικό δείκτη. Άλλωστε, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι όποιες κινήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους αποκτούν διαφορετική δυναμική στην τελική εικόνα της αγοράς.

Μετά και τη σημερινή αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα, πλέον το σενάριο της αναδίπλωσης προς τη στήριξη των 880 μονάδων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, επιβεβαιώνοντας ότι το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιτρέπει την ανάληψη ρίσκου στη Λ. Αθηνών. Θα πρέπει ο ΓΔ να διαπεράσει τις 895 μονάδες, ώστε να τροφοδοτήσει εκ νέου το θετικό σενάριο, ή διαφορετικά να εξομαλυνθεί το διεθνές κλίμα ώστε το ΧΑ να προσελκύσει κεφάλαια που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν λίγο μεγαλύτερο κίνδυνο στις επιλογές τους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το -10,32% του Ελλάκτωρ σαφώς τράβηξε την προσοχή της αγοράς, περισσότερο μάλιστα ως διόρθωση του χθεσινού +16,5%, με την Jumbo να κλείνει με απώλειες 3,15%.

Ισχυρές πιέσεις που οδήγησαν την πτώση τους πάνω από το 2% δέχτηκαν οι Εθνική, Aegean και Alpha Bank, ενώ και ο δεικτοβαρής ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 1,6%. Αδύναμες ήταν οι στηρίξεις από τα κέρδη των ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, Coca Cola και ΔΕΗ, αφού η πλειονότητα της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών