Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε διαδικασία αποτίμησης των τελευταίων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,05% στις 34.395 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,26% στις 4.362 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,63% στις 14.557 μονάδες.

Τα πρώτα μηνύματα από τα αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών στη Wall Street είναι θετικά, με εκείνα της JP Morgan να ξεπερνούν τις προσδοκίες, καθώς παρουσίασε κέρδη 3,74 δολάρια ανά μετοχή έναντι προβλέψεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Refinitiv 3 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 30,44 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 29,8 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1991 αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση, από το 5,3% του Αυγούστου. Οι αναλυτές ανέμεναν αμετάβλητο τον δείκτη σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street