Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα την άρση της μεγάλης πλειονότητας των μετά το Brexit ελέγχων στα τρόφιμα από τη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία και μια σημαντική μείωση στους τελωνειακούς ελέγχους, δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι (SPS) που απαιτούνται για τα βρετανικά προϊόντα με προορισμό τη Βόρεια Ιρλανδία και τη διανομή τους εκεί θα καταργηθούν εάν εφαρμοστεί η ορθή κοινοποίηση στοιχείων και χρήση ετικέτας, δήλωσε ο Σάιμον Κόβενι στο εθνικό ιρλανδικό δίκτυο RTE.

Δήλωσε, επίσης, ότι οι προτάσεις της ΕΕ θα καθιστούν «απολύτως ξεκάθαρο» ότι δεν θα υπάρχουν εμπόδια στα φάρμακα που εισέρχονται στη Βόρεια Ιρλανδία από τη Βρετανία και ότι οι Βρυξέλλες θα αλλάξουν επί της ουσίας την ευρωπαϊκή νομοθεσία για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn – Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Διεθνή |

Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn: Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Foxconn παρουσίασε τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μία κίνηση που ενδεχομένως σηματοδοτεί την διαφοροποίηση της εταιρείας από την κύρια ενασχόλησή της, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ηλεκτρικά οχήματα – Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια – Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών
Green |

Ηλεκτρικά οχήματα: Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια - Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών

Από την Toyota κα την Ford έως τη Stellantis και την General Motors, εξαγγέλλονται νέα εργοστάσια και επενδυτικά πλάνα πολλών δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ και αλλού για παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων

Φυσικό αέριο – Η «ψυχρολουσία» της Gazprom ανέβασε 18% τις τιμές στην Ευρώπη
Διεθνή |

Φυσικό αέριο: Η «ψυχρολουσία» της Gazprom έφερε αύξηση τιμών κατά 18% στην Ευρώπη

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αυξήθηκαν σχεδόν 18% τη Δευτέρα, αφού η ρωσική Gazprom περιόρισε δραματικά τις ελπίδες για πρόσθετες προμήθειες τον επόμενο μήνα