Οι μετοχές κινεζικών εταιρειών ακινήτων σημείωσαν και πάλι πτώση σήμερα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι εταιρίες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Evergrande, θα αντιμετωπίσουν κρίση χρέους, μία ημέρα μετά τις υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης από διεθνή οίκο.

Η Evergrande, με παθητικό άνω των 300 δισεκ. δολαρίων και 1.300 έργα ακινήτων σε πάνω από 280 πόλεις, αθέτησε ένα τρίτο γύρο πληρωμών σε ομόλογά της αυτή την εβδομάδα.

Η πλέον υπερχρεωμένη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, που προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να αντλήσει κεφάλαια, φάνηκε να σημειώνει μικρή πρόοδο προς τον στόχο αυτό όταν η Qumei Home Furnishings Group ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει το ποσοστό 40% του ομίλου Evergrande στην κοινοπραξία επίπλων που έχουν οι δυο τους έναντι 72 εκατ. γιουάν (11,18 εκατ. δολαρίων).

Ωστόσο κάποιες άλλες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων έχουν επίσης προειδοποιήσει πως μπορεί να αθετήσουν πληρωμές και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι οδήγησαν χθες τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global να υποβαθμίσει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, την Greenland Holdings και την E-house, και να προειδοποιήσει για περαιτέρω υποβαθμίσεις.

Σήμερα, ο δείκτης των μετοχών των κινεζικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων έκλεισε με πτώση 3,88% ενώ ο ευρύτερος δείκτης των blue-chip CSI300 σημείωσε πτώση 0,54%. Οι μετοχές των εταιρειών ακινήτων έχουν υποχωρήσει σχεδόν 20% φέτος, συγκριτικά με πτώση 5,7% για τον CSI300.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές