Μικτά πρόσημα στους τίτλους, αλλά μικρή ανοδική κίνηση στον γενικό δείκτη ήταν ο σημερινός απολογισμός στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι θέλει να παραμείνει στα ασφαλή ύδατα των 880 – 890 μονάδων έως ότου ομαλοποιηθεί το εύθραυστο διεθνές κλίμα.

Ο γενικός δείκτης, αν και βρέθηκε ακόμη και στις 891 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 888,59 μονάδες με άνοδο 0,51%.

Αυτή όμως η πλάγια κίνηση συντηρεί το αρνητικό σενάριο για μια αγορά που ενώ διαθέτει τα εχέγγυα για μια καλύτερη πορεία (θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ), αδυνατεί να ξεπεράσει την αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις πιθανές αλλαγές στη νομισματική πολιτική που θα φέρει η άνοδος του πληθωρισμού. Για να μπορέσει το ΧΑ να διασπάσει τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών θα πρέπει να διαπεράσει την αντίσταση των 895 μονάδων.

Όπως επισημαίνει η Trader24, η αδυναμία προσπέλασης της εν λόγω αντίστασης ενδυναμώνει την πεποίθηση πως αναζητήθηκε για άλλη μια φορά η αφορμή για απεγκλωβισμό από αγοραστικές θέσεις, παράλληλα με την αποδοχή του αρνητικού momentum και την απουσία υπομονής των βραχυπρόθεσμων παικτών να κρατηθούν στα επενδυτικά τους οχήματα.

Ο σχηματισμός οδηγεί μοιραία σε επίπεδα πέριξ των 835-840 μονάδων, που αποτελούν παράλληλα και τη στήριξη στον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό, με πρώτη στάση τις 860 μονάδες. Έτσι, όσο συντηρείται το αρνητικό τεχνικά σενάριο, οι κινήσεις από τους αγοραστές, με πιο μακροπρόθεσμο μάλιστα ορίζοντα απουσιάζουν ή είναι πολύ επιλεκτικές, αφήνοντας τα ηνία της αγοράς στους βραχυπρόθεσμους.

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo έκλεισε με κέρδη 2,44%, με τις Alpha Bank, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάν επίσης να ξεχωρίζουν. Θετική ήταν και η συμβολή των Πειραιώς, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Eurobank, με την τελευταία μάλιστα να κλείνει θετικά μετά από μια αρνητική συνεδρίαση. Στον αντίποδα, τα βαρίδια ήταν οι Βιοχάλκο, Εθνική, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ

Προβληματίζει τους αναλυτές ότι ενώ ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του μήνα, ανεβαίνει ανά... δέκα μονάδες τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης, με έναν καλό απολογισμό 50 μονάδων μέχρι τώρα, αυτό συνέβη με χαμηλό τζίρο

Βαγγέλης Μαρινάκης για ομόλογο της CPLP στο ΧΑ – «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον»
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαγγέλης Μαρινάκης για την εισαγωγή του ομολόγου της CPLP: «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει, υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στη χώρα μας»