Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών ανήλθε στο 72,8% στην ΕΕ, στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, το οποίο αντιπροσωπεύει μια αύξηση 0,7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η χαλάρωση της αγοράς εργασίας που περιλαμβάνει τους ανέργους, τους υποαπασχολούμενους εργαζόμενους, άτομα που αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και άτομα που είναι διαθέσιμα για εργασία αλλά που δεν αναζητούν λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ανήλθε στο 13,8% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού ηλικίας 20-64 ετών το δεύτερο τρίμηνο 2021, από 14,7% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι αλλαγές στο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2021 ποικίλλουν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+2,8 ποσοστιαίες μονάδες), την Ελλάδα (+2,1 ποσοστιαίες μονάδες), το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο (αμφότερες +1,5 ποσοστιαίες μονάδες). Ενώ η απασχόληση αυξήθηκε σε 25 κράτη μέλη της ΕΕ, δύο κατέγραψαν μείωση: η Εσθονία (-1,4 ποσοστιαίες μονάδες) και η Ρουμανία (-0,3 ποσοστιαίες μονάδες).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής