Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της γνωστής βιομηχανίας γεωργικών μηχανημάτων Deere & Co. ξεκίνησαν απεργία την Πέμπτη τα μεσάνυχτα αφού «η εταιρεία απέτυχε να παρουσιάσει μια συμφωνία που ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των μελών μας», ανέφερε σε δήλωσή του το συνδικάτο United Auto Workers.

Το συνδικάτο είχε προειδοποιήσει ότι τα μέλη του θα αποχωρούσαν από τη δουλειά εάν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία έως τις 11:59 μ.μ. Η συντριπτική πλειοψηφία του συνδικάτου απέρριψε την προτεινόμενη σύμβαση εργασίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που θα επέφερε αύξηση 5% σε μερικούς εργαζόμενους και 6% αύξηση σε άλλους.

«Οι σχεδόν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι του συνδικάτου UAW και τα ενεργά μέλη του στέκονται αλληλέγγυοι στους απεργούς του UAW στην εταιρεία John Deere», δήλωσε ο πρόεδρος της UAW, Ρέι Κάρι.

Τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία μεγάλη απεργία της Deere, αλλά οι εργαζόμενοι είχαν το θάρρος να απαιτήσουν περισσότερα φέτος αφού εργάστηκαν πολλές ώρες σε όλη την πανδημία και αξιοποιώντας την συγκυρία καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν έλλειψη εργαζομένων.

«Τα μέλη μας στην εταιρεία John Deere απεργούν για τη δυνατότητα τους να κερδίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, να συνταξιοδοτηθούν με αξιοπρέπεια και να επιβάλουν κανόνες δίκαιης εργασίας», δήλωσε ο Τσακ Μπράουνινγκ, αντιπρόεδρος του UAW. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαπραγμάτευση μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι των μελών μας».

Ο Κρις Λάουρσεν, ο οποίος εργάζεται ως βαφέας στην Deere, δήλωσε στο Des Moines Register πως θεωρούσε ότι επίκειντο η απεργία και ότι θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά.

«Όλη η χώρα μας παρακολουθεί», είπε και πρόσθεσε: «Αν πάρουμε θέση εδώ για τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, για τη βασική ανθρώπινη ευημερία, αυτό θα κάνει τη διαφορά για ολόκληρη τη μεταποιητική βιομηχανία. Ας το κάνουμε. Ας μην τρομοκρατηθούμε ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή