Ευρωπαϊκές Αγορές

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές, με κεκτημένη ταχύτητα από τα χθεσινά μέτρια κέρδη.
Ο DAX 40 παραμένει στο αρνητικό βραχυπρόθεσμο momentum και φαίνεται να έχει ανοιχτό δρόμο προς την περιοχή των 15.450, που οριοθετεί την τρέχουσα αντίσταση. Η στήριξη βρίσκεται στις 15.270.

Ο Eurostoxx 50 τίμησε το κάτω πλέγμα στηρίξεων στις 4.025, και πλέον απέκτησε βραχυπρόθεσμη ορμή να αγγίξει τις 4.140, οι οποίες θέλουν προσοχή καθώς αφορούν σε σοβαρή αντίσταση. Η κοντινή στήριξη βρίσκεται στις 4.090.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται σε θετικό έδαφος, σε συνέχεια της πρώτης ανοδικής χθεσινής συνεδρίασης μετά από ένα σερί 3 πτωτικών.

Παρά τα μέτρια κέρδη, συνεχίζεται η κακή τεχνική συμπεριφορά στον S&P 500 που δημιουργεί κίνδυνο για επερχόμενο μίνι sell off διότι παραμένει πιεσμένος εντός πτωτικού σχηματισμού που οδηγεί μοιραία στις 4.255. Η πρώτη αντίσταση βρίσκεται στις 4.380.

Παρόμοια συμπεριφορά για τον Dow30, ο οποίος διατηρείται σε αρνητικό έδαφος, με τη χθεσινή συνεδρίαση να τον έφερε στην αντίσταση των 34.570 μονάδων. Ο Δείκτης κινδυνεύει να δει τις 33.450, με πρώτη στάση τις 34.020.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, συνεχίζεται η επενδυτική προτίμηση υπέρ του αμερικανικού νομίσματος.
Σε αυτό το μοτίβο κινείται και η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd) που συνεχίζει να πλαγιολισθαίνει.

Η ισοτιμία αντέδρασε και πάλι από το τεχνικό της επίπεδο, και μάλιστα με καλές διαθέσεις να συνεχίσει έως και το επίπεδο των 1,17, με στήριξη τα 1,1570. Κάτω από το ψυχολογικής σημασίας 1,15, η ισοτιμία θα εισέλθει σε ζώνη βαθιάς πώλησης, με επόμενο επίπεδο ισορροπίας τα 1,1310-1,1340.

Η ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) ακύρωσε το σήμα πώλησης, και εισέρχεται σε περιβάλλον ουδέτερης θέσης. Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή του 1,38 δεν είναι απίθανο να επανέλθει.

Εμπορεύματα

Το αργό πετρέλαιο συντηρείται σε στενό εύρος, με το αγοραστικό σήμα να είναι εν ισχύ. Ο στόχος φαίνεται στην περιοχή των 85, με το στοπ κάτω από 78,60 σε κλείσιμο διώρου.

Ο χρυσός έδωσε αγοραστικό σήμα από τα 1.787 δολάρια, και φαίνεται να κινείται προς τα 1.835, ένα σημείο που συσχετίζεται με την αντίσταση στον μεσοπρόθεσμο πλαγιοπτωτικό σχηματισμό. Το στοπ οριοθετείται κάτω από 1.755 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News