Τα πρώτα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους έχουν δώσει σημαντική ώθηση στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες συνεδριάσεις, μια εικόνα που συντηρείται και σήμερα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται και σήμερα με σημαντικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να ενισχύεται κατά 1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,45% στις 7.240 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,18% στις 15.490 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 0,49% στις 6.717 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα και πάλι τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Rio Tinto, Redrow και Schroders να είναι μεταξύ εκείνων που ανέφεραν κέρδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ικανοποιώντας την αγορά. Επίσης, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία του πληθωρισμού της Γαλλίας και της Ιταλίας για τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια, αυτό που εξακολουθεί να προβληματίζει την αγορά είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα. Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ αυξάνονται κατά 65 σεντς ή 0,77% στα 84,65 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξάνονται κατά 0,69% ή 57 σεντς στα 81,88 δολ/βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές