Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 29 εκατ. ευρώ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό μιας -κατά τ’ άλλα- άνευρης συνεδρίασης 6 μονάδων διακύμανσης, πράγμα που δεν επιτρέπει τη συναγωγή ασφαλούς συμπεράσματος.

Και μολονότι δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στη μεσοπρόθεσμη εικόνα, όπου υφίσταται ατασικός σχηματισμός από τις αρχές Απριλίου, μολαταύτα αφενός η παραμονή του Δείκτη σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφετέρου η διατήρηση επαφής με τις 895 μονάδες λαμβάνονται ως θετικά για τη συνέχεια.

Κι όλα αυτά υπό το πρίσμα της σημαντικότητας του επιπέδου αυτού, ως κυριότερη αντίσταση στον επιβεβαιωμένο πτωτικό σχηματισμό που ταλανίζει τον Δείκτη στις ημέρες του Οκτωβρίου. Ενδεχόμενη πειστική διάσπαση αυτού, αναγκάζει το ταμπλό να αλλάξει εικόνα και να βάλει πλώρη για τα προ πανδημίας επίπεδα πέριξ των 940 μονάδων του ΓΔ.
Το στοπ σε αυτήν την προσπάθεια είναι προς το παρόν οι 880 μονάδες που ούτως ή άλλως δοκιμάστηκαν δις.

Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια είναι η πολλάκις παρατηρημένη ανθεκτική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, που όσο κι αν παραξενεύει, θα φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια, καθώς έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα.

Είναι, τέλος, προφανές ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών και δη αυτών των ΗΠΑ, καθώς η εκείθεν προβληματική σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις καλά κρατεί, με τους επενδυτές προς ώρας να χαιρετίζουν τα καλά οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που σταδιακά δημοσιεύονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News