Σταθερά με μικρά κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επί της ουσίας όμως ισορροπεί ανάμεσα σε μοιρασμένα πρόσημα και αντίρροπες δυνάμεις. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,24% στις 890,71 μονάδες, με τον όγκο μόλις 10 εκατ. τεμάχια, μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες συνεδρίασης.

Όταν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου το ΧΑΑ κινείται σε μια πλάγια κίνηση μεταξύ 880 – 895 μονάδων, με πολύ χαμηλό μάλιστα τζίρο, είναι πολύ δύσκολο να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα για τις προθέσεις των επενδυτών. Και αυτό, λόγω τεχνικών δεδομένων, το επικρατέστερο βραχυπρόθεσμο σενάριο είναι το ήπιο καθοδικό.

Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ουδείς μπορεί να παραβλέψει την επίδραση του ενεργειακού κόστους στην οικονομική ανάκαμψη αλλά και στην αγορά ιδιαιτέρως. Και αυτό μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να αλλάξει το μείγμα της νομισματικής της πολιτικής.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,94%, με τις Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Alpha Bank να στηρίζουν την ανοδική κίνηση της αγοράς. Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 3,1% με την Coca Cola να είναι στο -1,03%, επηρεάζοντας τις ισορροπίες στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders