Ενημερωτική διαδικτυακή καμπάνια που έχει ως στόχο την ανάδειξη 22 γυναικών αγροτισσών από όλη την Ελλάδα, διοργανώνει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, έχοντας τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι ο αφανής ήρωας της ελληνικής υπαίθρου: μητέρα, παραγωγός, επιχειρηματίας» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και προσέθεσε: «Ο κρίκος που συνδέει την παράδοση με το ελπιδοφόρο μέλλον του σύγχρονου, καινοτόμου, πρωτογενούς τομέα. Την τιμούμε και την στηρίζουμε».

Από τη μεριά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε ότι «η στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας είναι ζήτημα ηθικής, ουσίας και εθνικής στρατηγικής για την επιβίωση και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου».

Η διευθύνουσα αύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», Έφη Λαζαρίδου, επισήμανε ότι «οι σύγχρονες Ελληνίδες αγρότισσες είναι καταλύτης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου. Οφείλουμε να τις στηρίξουμε και να τις ενδυναμώσουμε».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, η καμπάνια περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό και συνεντεύξεις από τις συμμετέχουσες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου 2021, ενώ όλο το πρόγραμμα υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών