Αύξηση της τάξης του 0,7% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες, καθώς ο Dow Jones είχε προβλέψει μείωση κατά 0,2% .

Οι πωλήσεις πλην αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 0,8%, έναντι πρόβλεψης 0,5%.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2020 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,9% και 15,6%  πλην αυτοκινήτων.

Η αύξηση ήρθε κατά τη διάρκεια ενός μήνα που η κυβέρνηση σταμάτησε τις παροχές της πανδημίας και ενάντια στις προβλέψεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση. 

Αλλά με τα κρούσματα της πανδημίας μειώνονται συνεχώς και  οι δαπάνες επιταχύνθηκαν.

Τα καταστήματα αθλητικών ειδών, μουσικής και βιβλίων πρωτοστάτησαν με αύξηση 3,7%. Τα γενικά εμπορεύματα αυξήθηκαν κατά 2%. Καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονταν, οι δαπάνες στα πρατήρια καυσίμων αυξήθηκαν κατά 1,8%, έναντι αύξηση 38,2% τον περασμένο χρόνο.

Οι δαπάνες για τρόφιμα και ποτά αυξήθηκαν κατά 0,7%, αν και τα εστιατόρια και τα μπαρ σημείωσαν κέρδη μόλις 0,3%, ένα σημάδι ότι οι φόβοι για τον ιό μπορεί να κράτησαν μερικούς ανθρώπους στο σπίτι.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% για το μήνα, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,5% παρά τα προβλήματα αποθέματος που προκλήθηκαν από την έλλειψη ημιαγωγών

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή