Με κεντρικό μήνυμα «Η καταπολέμηση της διαφθοράς μας αφορά όλους», η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, η οποία «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες στα δημόσια μέσα μεταφοράς της Αθήνας (μετρό, λεωφορεία και ΗΣΑΠ).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΑΔ «με σκοπό την ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού σχετικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί μία κοινωνική πανστρατιά ενάντια στη διαφθορά», όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Η καμπάνια περιλαμβάνει την προβολή video στις πλατφόρμες του μετρό, καθώς και στο εσωτερικό των λεωφορείων και των τρόλεϋ.

«Η Ε.Α.Δ. με τη συγκεκριμένη επικοινωνιακή της δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη των αρνητικών επιπτώσεων της διαφθοράς για το σύνολο της κοινωνίας, δεδομένου ότι διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η καταπολέμηση της διαφθοράς μας αφορά όλους και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση στη χώρα μας», αναφέρει η Αρχή.

Η καμπάνια εντάσσεται σε σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης που έχει προγραμματίσει η Αρχή και θα κορυφωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου με τη διοργάνωση του 1ου Φόρουμ Ακεραιότητας 8-10 Δεκεμβρίου και μία σειρά καινοτόμων δράσεων επικοινωνίας με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην ανακοίνωση της διευκρινίζει ότι «η καμπάνια σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από τα στελέχη της Ε.Α.Δ. με μηδενικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα