Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας, καθώς επιβεβαιώθηκαν και τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων της χώρας.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,35%, με τον Shenzhen Component να χάνει 0,90%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,31%.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δευτέρας. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν επέκταση 5,2%. Η βιομηχανική παραγωγή επίσης ήταν χαμηλότερη των προβλέψεων, αφού αυξήθηκε κατά 3,1% τον Σεπτέμβριο, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 4,5%.

Τα στοιχεία αυτά επηρέασαν και άλλες αγορές της Ασίας, με τον Nikkei 225 στην Ιαπωνία να χάνει 0,29% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,33%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο

Πάνω από 1% ήταν τα κέρδη του πετρελαίου στις συναλλαγές της Ασίας νωρίτερα, με τα συμβόλαια αργού να κερδίζουν 1,53% στα 83,54 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 1,11% στα 85,80 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές