Με ελαφρώς αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, ο ΓΔ προσέγγισε για τρίτη φορά το επίπεδο των 895 μονάδων, σε μια συνεδρίαση όπου αφενός παρέμεινε σε θετικό έδαφος, αφετέρου έκλεισε στα υψηλά ημέρας.

Το εν λόγω επίπεδο συνιστά την ισχυρή αντίσταση στον επιβεβαιωμένο πτωτικό σχηματισμό που ταλανίζει το ΧΑΑ το πρώτο μισό του μήνα.

Και η συμπεριφορά των τελευταίων ημερών προδιαθέτει για ανοδική συνέχιση για δύο λόγους. Πρώτον, η τελευταία ώρα της Παρασκευής έβγαλε κάποιες ύπουλες αγορές που αν και κάτω από 895 μονάδες, τελικά επισήμαναν μια επιθετική διάθεση που διαγραμματικά οδηγεί σε διάσπαση, αν και όχι επιβεβαιωμένη ακόμα.

Ο επόμενος στόχος στην κίνηση είναι η περιοχή των 940 μονάδων, που συνιστά και ψυχολογικό όριο λόγω του ότι αφορά στα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα.

Δεύτερον, η ανυπομονησία των επενδυτών τοπικά διαφαίνεται με μια βραχυπρόθεσμη ανοδικότητα, που οδηγεί από μόνη της στις 905 μονάδες, προφανώς συνοδευόμενη από λύση του πτωτικού μοτίβου.

Τέλος, η αισιοδοξία επιρρωνύεται κι από τη θετική απόδοση στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες διεθνώς, με τους επενδυτές να αγοράζουν με μανία , αδιαφορώντας για την ανησυχία που προκύπτει σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ, υπό το πρίσμα των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που σταδιακά δημοσιεύονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News