Μακροοικονομικά

Δυναμικά φαίνεται να ξεκινά η εβδομάδα, με τη δημοσιοποίηση του αριθμού αδειών που έχουν εκδοθεί για νέα κτίρια στην Αμερική.

Η ανακοίνωση αυτή θα λάβει χώρα στις 15:30, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση των εγκριθέντων αιτήσεων από τα 1,72 εκ. του προηγούμενου μήνα, στα 1,68 εκ. για το Σεπτέμβριο, ενώ οι εκτιμήσεις βρίσκουν σύμφωνες τις ανησυχίες για τη μείωση της δραστηριότητας στην αμερικανική αγορά κατοικίας.

Αντίθετα, ενισχυμένος εκτιμάται ο αριθμός πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, ο οποίος θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις 17:00, και ο οποίος αναμένεται ότι θα σημειώσει θετική μεταβολή, μετά την υποχώρηση του προηγούμενου μήνα, αγγίζοντας τα 6 εκ. για τον Σεπτέμβριο.

Ενδεχόμενο «πάγωμα» της αμερικανικής αγοράς κατοικίας, θα βαρύνει το γενικό επενδυτικό κλίμα.

Στην αγορά πετρελαίου, εκτιμάται σημαντική μείωση των αποθεμάτων σύμφωνα με την εβδομαδιαία του απογραφή, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα από τα 6 εκ βαρέλια, θα βρίσκονται στα 0,7 εκ., υποδηλώνοντας πιθανή αύξηση της τιμής του καυσίμου.

Την Πέμπτη, στις 15:30, θα ανακοινωθεί ο αριθμός νέων αιτήσεων ανεργίας που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική οικονομία στο πέρας μιας εβδομάδας, και ο οποίος, ενισχυμένος σε σχέση με τις 293 χιλ. του προηγούμενου μήνα, αναμένεται στις 303 χιλ.

Η ενίσχυση αυτή αποτελεί απόρροια του κύματος μαζικών παραιτήσεων στην Αμερική, με τους εργαζόμενους να αντιτίθενται ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, και επομένως δεν αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία από πλευράς μισθών.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Δείκτη Βιομηχανικών Philly, με τον δείκτη να αναμένεται στις 24,5 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση από τις 30,7 μονάδες του προηγούμενου μήνα.

Παρόλα αυτά, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Τέλος, όσον αφορά στην Ευρωζώνη, δεδομένων των υφιστάμενων πληθωριστικών πιέσεων, ενδιαφέρον φέρει η ανακοίνωση του ετησίου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Ο Δείκτης αναμένεται αμετάβλητος στο 3,4%, μακριά από το στόχο του 2%, οι οποίοι παρά την ανησυχία που προκαλεί, παραμένουν στην αγορά μετοχών.

Κερδοφορία

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Μεταξύ άλλων εταιριών αναμένονται αποτελέσματα από τις Johnson & Johnson (JNJ), Procter & Gamble (PG), Abbott Labs (ABT) και Verizon Communications (VZ), ενώ τον τόνο για τις Big Tech θα δώσει η Netflix, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Τρίτη.

Earnings Calendar

Monday: Albertsons Cos. (ACI), State Street Corp. (STT), Steel Dynamics. (STLD) before market open

Tuesday: Synchrony Financial (SYF), Bank of New York Mellon (BK), Fifth Third Bancorp (FITB), Johnson & Johnson (JNJ), Procter & Gamble (PG), Halliburton (HAL), The Travelers Cos. (TRV), Kansas City Southern (KSU), Phillip Morris International (PM), Netflix (NFLX), United Airlines (UAL)

Wednesday: Anthem (ANTM), Citizens Financial Group (CFG), Nasdaq (NDAQ), Baker Hughes (BKR), Abbott Laboratories (ABT), Biogen (BIIB), Verizon Communications (VZ), IBM (IBM), Equifax (EFX), Tesla (TSLA), Kinder Morgan (KMI), Las Vegas Sands Corp (LVS)

Thursday: Danaher (DHR), Dow Inc. (DOW), Valero Energy (VLO), AT&T (T), Quest Diagnostics (DGX), Alaska Air Group (ALK), American Air Lines (AAL), Pool Corp. (POOL), Southwest Airlines (LUV), Union Pacific (UNP), Chipotle Mexican Grill (CMG), Whirlpool (WHR), Intel (INTC)

Friday: VF Corp (VFC), American Express (AXP), Schlumberger (SLB), Honeywell International (HON)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News