Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 890 μονάδων κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αδυνατεί να αλλάξει επίπεδο καθώς η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων παραμένει σε στάση αναμονής. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,25% στις 893.,66 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, όπου και θα ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ με τη διάθεση νέων μετοχών. Η κίνηση αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο περισσότερων επενδυτών και τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στο 34%.

Στο μεταξύ, η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, με το κλίμα στην Ευρώπη επίσης να παραμένει εύθραυστο. Σήμερα αναμένεται να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αξιολόγησή της για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις επιπτώσεις της στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, καθώς ξεκινά μια συζήτηση για την αναθεώρησή τους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο σημειώνουν σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola, Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ. Από την άλλη, η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 1,03%, με τις Motor Oil, Alpha bank και Μυτιληναίο να ασκούν αρνητική επιρροή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών