Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει ανακάμψει από την πανδημία, αλλά η δυναμική της αυτή χάνει ρυθμό λόγω της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού, των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων.

Ως εκ τούτου, η Ban of America, μείωσε την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας για φέτος σε 7,7% από 8,0% και για το 2022 σε 4,0% από 5,3%.

Η BofA αναμένει ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί έως το 2023 στο 5,3%, μειωμένη ελαφρώς από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5,8%.

Οι υποβαθμίσεις έρχονται αφού τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι οι ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας περιόρισαν την παραγωγή των εργοστασίων στην Κίνα στα επίπεδα του 2020 και οι προκλήσεις στον τομέα των ακινήτων επηρέασαν την αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο.

«Ενώ πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μελετούν ήδη αλλαγές, κατά την άποψή μας μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να εφαρμοστούν νέα μέτρα», αναφέρεται σε έκθεση που συνοδεύει την υποβάθμιση.

Οι αρχές απάντησαν γρήγορα για να διασφαλίσουν την παροχή άνθρακα και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά αναμένουν ότι οι ελλείψεις ενέργειας θα επηρεάσουν τη βιομηχανική παραγωγή για άλλους 1-2 μήνες και είπαν ότι η χαλάρωση των αυστηρών πιστωτικών ελέγχων στον τομέα των ακινήτων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Οι ανησυχίες αυξάνονται επίσης για τις επιπτώσεις από τον κολοσσό ακινήτων China Evergrande Group που δυνητικά αθετεί χρέος ύψους 305 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή