Σε μετοχές μετατράπηκαν οι τίτλοι παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών τίτλων (warrants) της Attica Bank, οι οποίες θα εισαχθούν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιογράφων του ΧΑ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η διαδικασία που προβλέπεται μετά την ενεργοποίηση του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, σύμφωνα με τον οποίο αν μία τράπεζα καταγράψει σε μία χρήση ζημιές, το κράτος την αποζημιώνει για τη χασούρα που προκύπτει λόγω μη δυνατότητας συμψηφισμού των αποτελεσμάτων εκείνης της χρονιάς με ζημιές του παρελθόντος.

Έτσι, εκδίδονται τα warrants, ως αντάλλαγμα για τη σχετική αποζημίωση του δημοσίου προς την τράπεζα. Στην περίπτωση της Attica Bank εκδόθηκαν πάνω από 16 εκατ. τίτλοι αυτής της κατηγορίας, για τους οποίους αποφασίστηκε χθες η μετατροπή τους σε κοινές μετοχές της τράπεζας.

Οι μετοχές αυτές κατέληξαν στο Δημόσιο που της παραχώρησε δωρεάν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και θα πιστωθούν την Τετάρτη στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων του.

Το ποσοστό του Ταμείου στην τράπεζα διαμορφώνεται σε 68%, ενώ συρρικνώνεται η συμμετοχή όλων των παλαιών μετόχων (ΤΣΜΕΜΕ, ΕΦΚΑ, λοιποί ιδιώτες επενδυτές).

Την ίδια στιγμή όμως, κάτω από απόλυτη μυστικότητα η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος, η διοίκηση της Attica Bank και οι σύμβουλοί της συνεχίζουν την προσπάθεια για την επανιδιωτικοποίησή της.

Στόχος είναι η κεφαλαιακή ενίσχυσή της έως και κατά 240 εκατ. ευρώ, με την είσοδο ενός ή περισσότερων στρατηγικών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, με ταυτόχρονη εκχώρηση του management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών