Μια σουηδική νεοσύστατη εταιρεία που υποστηρίζεται από την Google ισχυρίζεται ότι ο ανιχνευτής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που έχει αναπτύξει μπορεί να βοηθήσει να τερματιστεί το «πράσινο ξέπλυμα» χρήματος από τις επιχειρήσεις.

Η Normative, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ανέφερε ότι η πλατφόρμα της μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να υπολογίσουν το πραγματικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να αποφύγουν την παραπλάνηση του κοινού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο για την καταπολέμηση του πράσινου ξεπλύματος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Normative Kristian Ronn στο CNBC, προσθέτοντας ότι η υποαναφορά των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι ένα μείζον ζήτημα.

Καθώς η σημασία της κλιματικής έκτακτης ανάγκης είναι πλέον επιτακτική, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει μέτρα για να προσπαθήσουν να εμφανιστούν όσο το δυνατόν πιο «πράσινες».

«Οι επιχειρήσεις είναι οι μεγάλοι ρυπαίνοντες», είπε ο Ρον. «Είναι υπεύθυνες για τα δύο τρίτα των συνολικών εκπομπών. Πρέπει λοιπόν να λογοδοτήσουν για το αποτύπωμα και να μετριάσουν αυτό το αποτύπωμα, γιατί ουσιαστικά αυτό που μετριέται διαχειρίζεται ».

Οι εταιρείες δεν είναι προς το παρόν υποχρεωμένες να μετρήσουν το αποτύπωμα άνθρακα και εκείνες που το κάνουν, συχνά αποτυγχάνουν να το κάνουν σωστά, σύμφωνα με τον Ronn. «Δεν υπάρχουν μηχανισμοί που να διασφαλίζουν την πληρότητα των πληροφοριών», είπε.

Η πλατφόρμα της Normative στοχεύει στην ανάλυση όλων των συναλλαγών στα λογιστικά συστήματα μιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών ενέργειας, επαγγελματικών ταξιδιών, αγορών πρώτων υλών και πολλών άλλων μικροαντικειμένων που οι επιχειρήσεις συχνά θα αγνοούσαν.

Η Normative, η οποία ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ (11,5 εκατομμύρια δολάρια) από επενδυτές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην πορεία τους προς καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε και υποστηρίζεται από το Lowercarbon Capital του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Chris Sacca.

Περίπου δώδεκα μηχανικοί της Google βοηθούν τη Normative να δημιουργήσει μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού.

Η μηχανική υποστήριξη του γίγαντα αναζήτησης έρχεται αφού η Google υποστήριξε την εταιρεία με 1 εκατομμύριο ευρώ νωρίτερα φέτος μέσω του φιλανθρωπικού της σκέλους, Google.org.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green