Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμα δωρεάν.

Η αναβάθμιση ωστόσο δεν είναι για όλους, καθώς προσφέρεται αρχικά για τις νεότερες συσκευές, οι οποίες κυκλοφόρησαν με Windows 10.

Αν έχετε μία από αυτές μπορείτε να την αναβαθμίσετε αφού πρώτα ελέγξετε αν το PC σας υποστηρίζεται, μέσω του PC Health Check app.

Διαδικασία εγκατάστασης

Στα Windows 10, επιλέξτε Ρυθμίσεις →Ενημέρωση και Ασφάλεια → Έλεγχος για ενημερώσεις.

Αν τα Windows 11 είναι διαθέσιμα για τον υπολογιστή σας, θα σας εμφανιστεί επιλογή να τα κατεβάσετε και να τα εγκαταστήσετε.

Αν δεν εμφανιστεί η επιλογή αναβάθμισης, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε από τη σελίδα της Microsoft.

Συγκεκριμένα, μέσω του Windows 11 Installation Assistant κατεβάστε το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ποιες οι αλλαγές

Από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνουν τα Windows 11, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά.

Η εφαρμογή Microsoft Teams, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple – Μάσκα mixed reality για παιχνίδια, επικοινωνία και περιεχόμενο
Τεχνολογία |

Apple: Μάσκα mixed reality προσανατολισμένη σε παιχνίδια, επικοινωνία και περιεχόμενο

Το σχεδιαζόμενο mixed reality headset της Apple θα διαθέτει πολλαπλούς επεξεργαστές, υψηλής ανάλυσης οθόνες αλλά και ένα εντελώς νέο, αποκλειστικό App Store για την αγορά απευθείας εφαρμογών.

Alibaba – Το «φρένο» στην ανάπτυξη οδηγεί σε αλλαγή δομής και οικονομικού διευθυντή
Διεθνή |

Alibaba: Το «φρένο» στην ανάπτυξη φέρνει αλλαγές σε δομή και οικονομικό διευθυντή

Η Alibaba σκοπεύει να σχηματίσει δύο νέες μονάδες – μία για το διεθνές ψηφιακό εμπόριο και μία ξεχωριστή για το ψηφιακό εμπόριο της Κίνας, σε μια προσπάθεια να καταστεί πιο ευέλικτη και να επιταχύνει την ανάπτυξή της

SAP – Νέα εργαλεία για ιδιώτες και επαγγελματίες developer με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη
Τεχνολογία |

Νέα εργαλεία ανάπυξης λογισμικού με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη

Η SAP παρουσίασε τη νέα εκπαιδευτική ιστοσελίδα της η οποία απευθύνεται στους developer, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων, προκειμένου να διευκολύνει την επιμόρφωση και την επανεκπαίδευσή τους σε νέα αντικείμενα δωρεάν.

Η ψηφιοποίηση πολύ σημαντική για το 75% των ελευθεροεπαγγελματιών και μικρομεσαίων
Τεχνολογία |

Η ψηφιοποίηση πολύ σημαντική για το 75% των ελευθεροεπαγγελματιών και μικρομεσαίων

Η online διαχείριση τραπεζικών συναλλαγών, η διασύνδεση με τον λογιστή και η αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών, θεωρούνται οι πιο σημαντικές διαδικασίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με έρευνα της Prosvasis

Ευρωβαρόμετρο – Κυρίαρχο το διαδίκτυο στην καθημερινότητα για 8 στους 10 Ευρωπαίους
Τεχνολογία |

Τι προσδοκούν και τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι από την εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου

Μεγάλη πλειονότητα θεωρεί ότι είναι χρήσιμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθορίσει και να προωθήσει τα ευρωπαϊκά δικαιώματα και τις αρχές για να εξασφαλίσει την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού