Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, θα διατίθενται από σήμερα διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10.

Αν και όταν είχαν κυκλοφορήσει τα Windows 10 η Microsoft δήλωνε ότι επρόκειτο να είναι η τελευταία έκδοση των Windows, προφανώς κάτι άλλαξε στην πορεία και τελικά προέκυψαν τα Windows 11. Σύμφωνα με τον Πάνο Παναή, επικεφαλής του τμήματος για τα Windows και τις συσκευές της αμερικανικής εταιρείας, τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά.

Επιπλέον, μιλώντας στο BBC ο Παναή, διαβεβαίωσε έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνουν τα Windows 11, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία