Θετικά ήταν τα πρόσημα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρίσκονται επί διήμερο στη μέση των αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,35%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να υποχωρεί κατά 1%, ενώ εκείνος των τροφίμων και των ποτών κέρδισε 1,9%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 7.223 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,05% στις 15.522 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,55% στις 6.705 μονάδες.

Επί της ουσίας οι ευρωπαϊκές αγορές αφομοίωσαν τα τελευταία κέρδη που έχουν σημειώσει, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενώ υπάρχει και νευρικότητα από τις αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων και των θέσεων. Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία από τις Carrefour, Atos, Metro, Sartorious, AkzoNobel, Roche, Nestle, Antofagasta και Metro Bank.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 3,4% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, από 3,0% που είχαν ενισχυθεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Έναν χρόνο πριν, η άνοδος ήταν 0,3%. Τα πιο χαμηλά ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,7%), την Πορτογαλία (1,3%) και την Ελλάδα (1,9%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές