Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας, αλλά και δυνάμεις για την ανάκαμψη από τις 853 μονάδες της 1ης Οκτωβρίου, για να μπορέσει το ελληνικό χρηματιστήριο να ανακτήσει τις 900 μονάδες, με τη σημερινή μάλιστα συνεδρίαση να αφήνει τη «γλυκιά» γεύση της αύξησης του τζίρου σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,02% στις 908,13 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα στα 99 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του τζίρου όχι μόνο ικανοποίησε την αγορά, αλλά έδειξε ότι απελευθερώθηκαν οι αγοραστικές δυνάμεις, που αν και υπήρχαν έμεναν στα μετόπισθεν. Σε αυτό βοήθησε για ακόμη μία φορά η Citigroup, η οποία στη νέα μηνιαία έκθεση της για την παγκόσμια οικονομία εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 θα κυμανθεί στην περιοχή του 9% (8,8% η επίσημη αναφορά) με την αύξηση του ΑΕΠ του 2022 να υπολογίζεται στην περιοχή του του 4,5% (4,6% η επίσημη αναφορά). Και σύμφωνα με τη Citigroup, η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε έναν πολυετή ανοδικό κύκλο ισχυρής ανάπτυξης.

Πλέον το στοίχημα της αγοράς είναι να αφομοιώσει τη ζώνη των 900 μονάδων σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καθώς διαφαίνεται νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας και στη χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη, αλλά και διατήρηση του ενεργειακού κόστους σε υψηλά επίπεδα. Και οι δύο εξελίξεις αναμένεται να ανακόψουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, την ώρα μάλιστα που είχε λάβει κάποιο ρυθμό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική ξεχώρισε με το +3,4% που κατέγραψε, με τις ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη επίσης. Θετική η συμβολή και της πλειονότητας των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλην του Τιτάνα που έκλεισε στο -0,26% και του ΟΤΕ με το -0,65% που σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών