Να αφομοιώσει τη ζώνη των 900 μονάδων σε ένα δύσκολο περιβάλλον επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας όμως ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς προκειμένου να κρατήσει τα επίπεδα που δεν είχε δει τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,08% στις 899,64 μονάδες, ενώ βρέθηκε λίγο νωρίτερα και στις 900 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Δύο είναι τα μέτωπα που πλέον εμποδίζουν τους αγοραστές να λάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Το πρώτο είναι η έξαρση της πανδημίας και στη χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη, αλλά και η διατήρηση του ενεργειακού κόστους σε υψηλά επίπεδα. Και οι δύο εξελίξεις αναμένεται να ανακόψουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, την ώρα μάλιστα που είχε λάβει κάποιο ρυθμό.

Την ίδια ώρα, σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι 16,5 εκατ. νέες μετοχές της Attica Bank από την ισόποση μετατροπή των 16,5 εκατ. warrants. Οι μετοχές που προέκυψαν θα είναι στην κυριότητα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα ελέγχει το 68,2% των μετοχών, το ΤΣΜΕΔΕ το 14,7% και ο ΕΦΚΑ το 10,3%, ενώ το ποσοστό των υφιστάμενων μετόχων θα υποστεί σημαντική απίσχναση.

Επίσης, σήμερα αρχίζει το διήμερο Small Cap Conference της ΕΧΑΕ με τη συμμετοχή 12 εισηγμένων από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Οι 12 εταιρείες που συμμετέχουν στο Small Cap Conference της ΕΧΑΕ είναι: Alpha Trust Mutual Fund Management, AVE Group, BriQ Properties, Δρομέας, Ικτίνος, Interlife, Μοτοδυναμική, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Profile, Real Consulting και Revoil.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Jumbo ανακάμπτει με κέρδη 1,75%, με τις Λάμδα, Εθνική, Coca Cola, Alpha bank, Βιοχάλκο και Eurobank να κινούνται ήπια ανοδικά. Στον αντίποδα, ήπια πτώτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders