Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ο Γενς Βάιντμαν, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Αποφάσισα ότι περισσότερα από 10 χρόνια είναι ένα καλό μέτρο για να γυρίσω σελίδα, τόσο για τη Bundesbank, όσο και για εμένα προσωπικά», αναφέρει σε επιστολή τους προς τους εργαζομένους της τράπεζας.

Ο Γενς Βάιντμαν είναι επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας από το 2011 – στο απόγειο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, στάθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ, και συνδέθηκε για τις πιο συντηρητικές πολιτικές απόψεις του.

Η αποχώρησή του έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή σε σχέση με την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού στην ΕΕ.

Μιλώντας για την πολιτική της ΕΚΤ, ο Βάιντμαν είπε ότι η τράπεζα έπαιξε «σταθεροποιητικό ρόλο όσον αφορά τη νομισματική πολιτική κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και τόνισε την πρόσφατη απόφαση να έχει «συμμετρικό, σαφέστερο στόχο πληθωρισμού».

Προέτρεψε ακόμη ότι «πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παρενέργειες και ιδίως στους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή