Τεράστια ανατροπή έχει προκαλέσει η κούρσα ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα πωλείται φθηνότερα σε σχέση με το φυσικό αέριο. Η διαφορά του 20% και 40% που ίσχυε μέχρι πρότινος υπέρ του τελευταίου έχει εξανεμιστεί.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Γιάννης Αληγιζάκης, έκανε γνωστό ότι με αναγωγή των τιμών σε κιλοβατώρες, προκειμένου να είναι δόκιμη η σύγκριση των δύο προϊόντων το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 0,955 ευρώ ανά kWh και το φυσικό αέριο προς 0,974 ευρώ ανά kWh. Δηλαδή, το πρώτο καύσιμο είναι φθηνότερο 2% έναντι του δευτέρου.

Ο κ. Αληγιζάκης επικρότησε την απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης. Προέτρεψε δε, την κυβέρνηση εξαιτίας της σοφδρότητας της ενεργειακής κρίσης να προχωρήσει στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαιρέτως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς των υγρών καυσίμων, συνολικά, ο ΣΕΕΠΕ βλέπει ανάκαμψη των πωλήσεων, ωστόσο εξαρτά τη συνέχιση αυτής της ανοδικής πορείας με το μέγεθος των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια