Υποχρεωτικό κατέστησε τον εμβολιασμό για όλους τους δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που ζουν και εργάζονται στη Νέα Υόρκη ο Κυβερνήτης Μπιλ ντε Μπλάσιο, διευρύνοντας έτσι την εντολή που ίσχυε μέχρι τώρα για τους υγειονομικούς υπαλλήλους και τους εργαζομένους στην παιδεία.

Η νέα εντολή θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του μηνός, κάτι που σημαίνει πως από την 1η Νοεμβρίου όποιος εργαζόμενος δεν έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου θα μπαίνει σε καθεστώς αναστολής.

Το νέο καθεστώς αφορά συνολικά 300.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ειδικά τα στοιχεία μεταξύ των αστυνομικών, δείχνουν πως το συγκεκριμένο σώμα παρουσιάζει πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Με την ίδια απόφαση καταργείται η μέχρι τώρα εναλλακτική επιλογή των τακτικών covid test για τους αρνητές των εμβολίων, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να ξεκαθαρίζει πως, εν όψει του χειμώνα, η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί.

Ως επιπλέον κίνητρο για να ενθαρρυνθούν οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν, όσοι κάνουν την πρώτη δόση από σήμερα έως και τις 29 Οκτωβρίου θα λάβουν ένα επιπλέον επίδομα ύψους 500 δολαρίων.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε στους πολίτες της πόλης πως, όσοι συναλλάσσονται με έναν δημόσιο υπάλληλο, θα ξέρουν πως είναι εμβολιασμένος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από τα διάφορα συνδικάτα και σίγουρα θα πυροδοτήσει αγωγές που θα φέρει το θέμα στα δικαστήρια. Επίσης, με την έναρξη των αναστολών θα σημειωθούν προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού, ωστόσο οι αρχές είναι αποφασισμένες να σκληρύνουν τη στάση τους για να αποφύγουν τα… χειρότερα το χειμώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».