Κάτω από το όριο των 300.000 έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την αργή αλλά σταθερή ανάρρωση της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία έδειξαν πως οι αιτήσεις για νέα επιδόματα διαμορφώθηκαν στις 290.000 από τις 296.000 την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα ελαφρά κάτω από τις προβλέψεις που ανέμεναν το νούμερο στις 297.000.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα επιδόματα από παλιούς ανέργους διαμορφώθηκαν στα 2,481 εκατ. σε σχέση με τα 2.548 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές και αρκετά κάτω από τα 2,6 εκατ. της περασμένης εβδομάδας.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν την πολύ καλή επίδοση της περασμένης εβδομάδας, όταν ο αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε στο χαμηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2020. Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων επίσης υποχώρησε κατά 15.250 αιτήσεις στις 319.759, που συνιστά επίσης χαμηλό από τον περασμένο Μάρτιο.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν υπάρχει αμφιβολία για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ρυθμό βελτίωσης της αμερικανικής αγοράς εργασίας, η οποία, αν και δεν έχει φτάσει ακόμη στα προ της πανδημίας επίπεδα ενδυναμώνεται διαρκώς. Μάλιστα ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας παραμένει μεγάλος, παρά τον όγκο των ανέργων. Τα ανοίγματα σε θέσεις εργασίας υπολογίζονταν σε πάνω από 10,4 εκατ., στα τέλη του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή