Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη 169 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο χάρη σε περισσότερα από 990 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως ομοσπονδιακή βοήθεια για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της.

Τα έσοδα τριμήνου ανήλθαν σε 8,97 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 25% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο του 2019, αλλά και πολύ πάνω από τα 3,17 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε η εταιρεία πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα που ανακοινώθηκαν ήταν πιο πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 8,94 δισεκατομμύρια δολάρια. Χωρίς την κρατική υποστήριξη στη μισθοδοσία, η American Airlines έχασε 99 σεντ ανά μετοχή, λιγότερο από ta 1,04 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Αν και δεν μας αρέσει να ανακοινώνουμε ζημίες, αυτή ήταν η μικρότερη τριμηνιαία ζημία μας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία», έγραψαν σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους ο διευθύνων σύμβουλος της American, Νταγκ Πάρκερ και ο πρόεδρος του αερομεταφορέα, Ρόμπερτ Αϊσομ.

Η μετοχή της American αυξήθηκε κατά 1,2% στις συναλλαγές πριν από την αγορά.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η American αναμένει τα έσοδά της να μειωθούν κατά περίπου 20% σε σχέση με το 2019, όταν είχε έσοδα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανακοίνωσε επίσης ότι η χωρητικότητα των πτήσεών της θα μειωθεί κατά 11% έως 13% σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Φορτ Γουόρθ του Τέξας προέβλεψε ότι τα περιθώρια προ φόρων, το τέταρτο τρίμηνο, θα κυμανθούν μεταξύ -16% και – 18%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr