Την ψηφιοποίηση όλου του κράτους εντός του επόμενου διαστήματος, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Olympia Forum II.

Οι δράσεις αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα από την επιτάχυνση των έργων που ήδη δρομολογούνται, αλλά και μέσω επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως για παράδειγμα, τη διέλευση του αυτοκινήτου από τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας, τις έξυπνες πόλεις, τις μεταβιβάσεις και το άυλο συναινετικό διαζύγιο.

Τα 440 έργα

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι έρχονται άμεσα μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες θα διορθώσουν και θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό, κυρίως, στις τηλεπικοινωνίες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και μειώνοντας τις τιμές. Πρόκειται για 440 έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στον προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε τη δυνατότητα δορυφορικού ίντερνετ, το οποίο θα ανταγωνιστεί τις οπτικές ίνες. Άλλο παράδειγμα αποτελούν τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών για τη διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με νησιά, η χρηματοδότηση επέκτασης γραμμών οπτικών ινών σε 812.000 περιοχές που είναι οικονομικά ασύμφορες για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά και η ανάληψη του κόστους διακλάδωσης των γραμμών οπτικών ινών στα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας.

Παράλληλα, η αναβάθμιση 4,8 εκατ. γραμμών στις τηλεπικοινωνίας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα και την τιμολόγηση των υπηρεσιών για τους πολίτες, διορθώνοντας τον ανταγωνισμό και επιταχύνοντας το επόμενο μεγάλο έργο που αφορά στις «έξυπνες πόλεις» με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι το Gov.gr αποτελεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας που συνιστά μια ομπρέλα υπηρεσιών και δράσεων. Από τις 8,8 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές πριν από δύο χρόνια, έχουμε φτάσει στις 150 εκατ. συναλλαγές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ότι όλα εντάσσονται σε ένα στρατηγικό πλάνο, το οποίο έχει συνοχή και στόχευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ερυθρός Σταυρός – Η παραλλαγή Όμικρον η «ύστατη απόδειξη» του κινδύνου της παγκόσμιας ανισότητας του εμβολιασμού
Επικαιρότητα |

Ερυθρός Σταυρός: Η παραλλαγή Όμικρον η «ύστατη απόδειξη» του κινδύνου της παγκόσμιας ανισότητας του εμβολιασμού

Οι δυτικές χώρες κατηγορήθηκαν ότι συγκέντρωσαν αποθέματα εμβολίων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τις προέτρεψε να μην βιαστούν να κάνουν αναμνηστικές δόσεις, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν είχαν λάβει καν μια πρώτη δόση

Πάπας Φραγκίσκος – Προσευχήθηκε μαζί με μετανάστες – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Κύπρο
Επικαιρότητα |

Πάπας Φραγκίσκος: Προσευχήθηκε μαζί με μετανάστες

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με όλη μου την καρδιά θέλω να απευθυνθώ σε εσάς, νεαροί μετανάστες, που έχετε καταθέσει τις μαρτυρίες σας. Τις είχα λάβει πριν ένα μήνα περίπου και με είχαν αγγίξει βαθιά, και σήμερα με συγκίνησαν και πάλι» ανέφερε ο Πάπας

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με το Σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με το Σεΐχη των Εμιράτων

Ο Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο Διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι αποδέχθηκε και οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα