Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο έλληνας πρωθυπουργός που προχώρησε στο αίτημα για το πρώτο σχέδιο διάσωσης της χώρας, θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Μία δεκαετία μετά την έξοδό του, διεκδικεί την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής. Με τον τρόπο αυτό μεταδίδει το Bloomberg την είδηση της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, αφού παραθέτει την πρώτη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, υπενθυμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε τη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του 2011, όταν και αποχώρησε από τη θέση, στηρίζοντας την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Έως το 2012 παρέμεινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου. Το 2017 συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου σήμερα είναι βουλευτής.

Στη συνέχεια, το Bloomberg επισημαίνει πως ακόμη έξι υποψήφιοι διεκδικούν την αρχηγία του Κινήματος. Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου και, εάν κανείς δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πάπας Φραγκίσκος – Προσευχήθηκε μαζί με μετανάστες – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Κύπρο
Επικαιρότητα |

Πάπας Φραγκίσκος: Προσευχήθηκε μαζί με μετανάστες

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με όλη μου την καρδιά θέλω να απευθυνθώ σε εσάς, νεαροί μετανάστες, που έχετε καταθέσει τις μαρτυρίες σας. Τις είχα λάβει πριν ένα μήνα περίπου και με είχαν αγγίξει βαθιά, και σήμερα με συγκίνησαν και πάλι» ανέφερε ο Πάπας

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με το Σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με το Σεΐχη των Εμιράτων

Ο Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο Διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι αποδέχθηκε και οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα