Τα αποτελέσματα της έρευνας οδικών εμπορευματικών μεταφορών για το έτος 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την έρευνα  παρατηρείται μείωση του βάρους των φορτίων /εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα, το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Συγκεκριμένα, το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν το έτος 2020 με φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως ανήλθε σε 201.184,1 χιλιάδες τόνους σημειώνοντας μείωση 22,4% σε σύγκριση με το 2019 και τα τονοχιλιόμετρα σε 5.507.114,5 χιλ., σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 11,3%.

Το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά δημοσίας χρήσεως ανήλθε σε 88.170,4 χιλ. τόνους σημειώνοντας μείωση 6,9% και τα τονοχιλιόμετρα σε 19.879.422,9 χιλ. σημειώνοντας μείωση 9,6% σε σχέση με το 2019.

Σε ό,τι αφορά στον τύπο φορτίου (είδος συσκευασίας μεταφοράς εμπορευμάτων) το έτος 2020 έναντι του έτους 2019 η μεγαλύτερη μείωση 34,4% παρατηρείται στην κατηγορία «Υγρά χύμα» και ακολουθεί η κατηγορία «Εμπορευματοκιβώτια » κατά 29,5%.

Από την άποψη του βάρους των φορτωθέντων και εκφορτωθέντων αγαθών, στις εθνικές μεταφορές, παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Δυτική Μακεδονία και ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά, η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με οχήματα διεθνών μεταφορών παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ακολουθεί η Αττική.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Οκταώροφα κτίρια στο νέο κυβερνητικό πάρκο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ
Ακίνητα |

Οκταώροφα κτίρια στο νέο κυβερνητικό πάρκο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Τακτοποιούνται αυθαίρετα στις λιμενικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως και στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και στο Δέλτα του Έβρου. Παραχωρούνται 129 στρέμματα για δασική αναψυχή στο Μάτι. Οι σχετικές ρυθμίσεις προωθούνται με τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις.

ΕΣΠΑ – Το νέο πλαίσιο για το ΕΣΠΑ
Επιχειρήσεις |

Οι νέοι θεσμικοί κανόνες για το ΕΣΠΑ

Tο νομοσχέδιο για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) παρουσίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου

ΕΛΣΤΑΤ – Εκτόξευση 23,5% στις τιμές παραγωγού στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο
Βιομηχανία |

Νέα «σημάδια»...έκρηξης των τιμών - Τι δείχνουν τα στοιχεία στη Βιομηχανία [Πίνακες]

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 - Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 - Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 7,6%