Η λύση της πτωτικής πολιορκίας φαίνεται να οριστικοποιήθηκε μετά τη διάσπαση των 895 μονάδων του Γενικού Δείκτη, και οι επενδυτές διάβασαν σωστά τις συνθήκες εκκινώντας αγοραστικές τοποθετήσεις.

Μάλιστα, το πρώιμο αγοραστικό σήμα στις 890 μονάδες απέδωσε, με δεδομένο ότι και ο στόχος βρίσκεται στις 940 μονάδες, και το στοπ ήταν κοντινό στις 880.

Εξάλλου, συνυπολογίζοντας την ήδη παρατηρηθείσα ανθεκτική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου που -καλώς ή κακώς- επηρεάζει υπέρμετρα τη συμπεριφορά στο υπόλοιπο ταμπλό, το ανοδικό σενάριο έχει πάρει πολύ καλές πιθανότητες.

Η χθεσινή συνεδρίαση είχε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Διότι πέραν της θετικής απόδοσης +1,02% και το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας, ο τρόπος με τον οποίον εξαπλώθηκαν οι αγοραστές και η έκρηξη της συναλλακτικής δραστηριότητας των 98 εκατ. ευρώ συνηγορούν στα παραπάνω.

Οι πιο ενδιαφέρουσες μετοχές -μεταξύ άλλων- στην τρέχουσα συγκυρία, βάσει της υφιστάμενης συναλλακτικής τους είναι προφανώς οι τραπεζικές μετοχές, οι δεικτοβαρείς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Mytilineos, και οι μετοχές της πληροφορικής.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μετοχή της ΔΕΗ, για τρεις λόγους: πρώτον, από μόνη της αφορά σε μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή λόγω της επιθετικότατης αγοραστικής προτίμησης στο ταμπλό όλον αυτόν τον καιρό και φυσικά του κλάδου της που δείχνει να συγκεντρώνει πολλά χρηματικά κεφάλαια˙ δεύτερον, έχει ήδη λάβει χώρα μια σημαντική εξαγορά, αυτή του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που προσθέτει σημαντική ρευστότητα στο ταμείο της, απορροφώντας και μεγάλο μέρος των δανειακών της υποχρεώσεων˙ τρίτον, επίκειται μια ΑΜΚ που έχει μαγνητίσει στο έπακρον την επενδυτική κοινότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News