Υπερδιπλάσιες ήταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ωστόσο συγκρινόμενες με το 2019 -δηλαδή το τελευταίο έτος της «κανονικότητας» όπως την ξέραμε- υπολείπονται κατά 50%.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 8μηνο εφέτος διαμορφώθηκαν σε 6,58 δισ. ευρώ έναντι 13,22 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και 2,79 δισ. ευρώ το 2020.

Δεν «έπιασε» το 2019 ο Αύγουστος

Όσον αφορά τον Αύγουστο, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος από το ισοζύγιο πληρωμών για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2021, οι τουριστικές εισπράξεις του Αυγούστου διαμορφώθηκαν στα 3,11 δισ. ευρώ, έναντι 4,1 δισ. ευρώ που ήταν το 2019 και μόλις 1,38 δισ. ευρώ του Αυγούστου του 2020.

Άνοδος 79,2% στις αφίξεις

Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 79,2% έναντι του οκταμήνου του 2020, καθώς η τουριστική κίνηση άρχισε ουσιαστικά από τα μέσα προς τα τέλη Μαΐου εφέτος λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Καλά τα στοιχεία και για τον Νοέμβριο

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, ωστόσο οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί είναι ακόμη δημοφιλείς, με τα καλά νέα για τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας να συνεχίζουν και μετά τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια για τον μήνα Σεπτέμβριο η πληρότητα κινήθηκε στα επίπεδα του 65%, ενώ για προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κρήτη τα στοιχεία είναι καλά και για τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κικίλιας – Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021
Τουρισμός |

Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021 - Τι είπε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η πετυχημένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού «διαμόρφωσε νέες συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη, µε ορατά αποτελέσματα για την Ελλάδα ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο»

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

Λάμψα – Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου το 2021
Επιχειρήσεις |

Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου Λάμψα το 2021

Ο Όμιλος Λάμψα, με ναυαρχίδα το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η οποία κατά τους πρώτους μήνες του έτους προήλθε από τον σημαντικό περιορισμό των ταξιδιών

Eurobank – Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό
Επιχειρήσεις |

Eurobank: Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό

Ο λόγος για το νέο πρόγραμμα της τράπεζας «Στήριξη στην Πράξη επένδυση στο μέλλον» - Μέσω των νέων χρηματοδοτικών δράσεων αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 νέα δωμάτια και να αναβαθμιστούν επιπλέον 5.000.