Μεικτές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις παρά το γεγονός πως όλοι τους ετοιμάζονται να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,35% ή 125 μονάδες στις 35.728, ο S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 4.554 μονάδες, ελαφρά αυξημένος κατά 0,09% και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κάμψη κατά 0,22% στις 15.181 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες ο S&P 500 σημείωσε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, αλλά και νέο ρεκόρ κλεισίματος και μαζί με τους Dow Jones και Nasdaq οδεύει προς ένα κερδοφόρο κλείσιμο για την εβδομάδα. Θα είναι, μάλιστα, η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών με αποτέλεσμα και ο απολογισμός του μήνα να είναι θετικός με μέχρι τώρα κέρδη άνω του 5% και για τους τρεις δείκτες.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα έχουν βοηθήσει σαφώς το επενδυτικό κλίμα. Μέχρι τώρα για τη σεζόν του τρίτου τριμήνου το 84% των εταιρειών έχουν ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή πάνω από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με την Refinitiv, τα εταιρικά κέρδη για το τρίμηνο θα σημειώσουν κατά μέσο όρο αύξηση κατά 33,7%.

Από τις εξαιρέσεις ήταν η Intel, που χθες αργά ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα κάτω του αναμενόμενου εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ημιαγωγών. Μάλιστα, η μετοχή της συνέχισε να υποχωρεί σημαντικά και σήμερα, επηρεάζοντας την πορεία του Nasdaq.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street