Εν συντομία…

Ο τεχνολογικός γίγαντας Tesla δημοσίευσε τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2021. Σ’ αυτά καταγράφεται μια ‘απομείωση λόγω πιστωτικών ζημιών’ ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων για τις συμμετοχές σε Bitcoin.

Στην επιστήμη της λογιστικής, η ‘απομείωση λόγω πιστωτικών ζημιών’ είναι ένας λογαριασμός που περιγράφει τη μείωση της ανακτήσιμης αξίας ενός παγίου περιουσιακού στοιχείου. Μειώσεις μπορεί να προκύψουν εάν το περιουσιακό στοιχείο, ενσώματο ή άυλο, υποστεί ζημία. Σ’αυτήν την περίπτωση, η μείωση του λογαριασμού ‘απομείωση λόγω πιστωτικών ζημιών’ αφορά στην αποτίμηση των άυλων/ ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρυπτονομίσματα.

Επιπρόσθετα, χάρη στα νέα υψηλά αυτής της εβδομάδας, η αξία του Bitcoin στο χαρτοφυλάκιο της Tesla υπολογίζεται πως είναι πάνω από 2,67 δισεκατομμύρια* δολάρια. Το παραπάνω συνιστά μια άνοδο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εν συγκρίσει με το 1ο τρίμηνο.
*(Οι υπολογισμοί έχουν ως εξής: 42.000 BTC × $63.500 ≈2,67 δις)

Πόσο Bitcoin διακρατά η Tesla;

Σύμφωνα με την κατάθεση του πρώτου τριμήνου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Tesla δήλωσε ότι στις 31 Μαρτίου, η αξία των διαθεσίμων Bitcoin της ανερχόταν σε 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μετέπειτα προέβη σε μία πώληση, που έχει ως αποτέλεσμα η αξία του αποθέματός της σε Bitcoin να ανέλθει στα 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια. Βάσει υπολογισμών, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτή στιγμή στην εταιρεία έχουν απομείνει περίπου 42.000 Bitcoin (με μέση τιμή αγοράς 31.620 δολάρια).

Elon Musk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είναι ένθερμος θαυμαστής του κόσμου των κρυπτονομισμάτων, κάτι που φανερώνεται και μέσα από τις τακτικές αναρτήσεις του στο Twitter. Στην ανοδική πορεία αρκετών νομισμάτων (meme & non-meme) έχει συμβάλει ο μεγάλος επιχειρηματίας. Ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα είναι το dogecoin(DOGE), το οποίο παρά τα ισχνά του θεμελιώδη (tokenomics), έχει αποφέρει υψηλές αποδόσεις και αποτελεί τον λόγο του προσωνυμίου που έχει αποδοθεί στον Elon ως ‘Dogefather’.

Μέσω ενός πρόσφατου Tweet του, το meme coin Shiba Inu (SHIBU), την Πέμπτη 7 του μηνός κατέγραψε το νέο τοπικό υψηλό του στα 0,000035 δολάρια και εβδομαδιαίες αποδόσεις ύψους 371%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News