Στον κλάδο των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης εντοπίζεται το υψηλότερο μερίδιο των πρόσφατων νέων θέσεων εργασίας στην ΕΕ, στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνε με την Eurostat. Συγκεκριμένα στους δύο αυτούς κλάδους αντιστοιχεί το (11% των απασχολουμένων, ενώ ακολουθούν οι τομείς «τεχνών, ψυχαγωγίας και αναψυχής» και «διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες» (και οι δύο με 6%), καθώς και οι κλάδοι «γεωργία, δασοκομία και αλιεία» και «κατασκευές» (και οι δύο με 5%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι «πρωτάρηδες» στην εργασία αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 3% των απασχολουμένων στην «εκπαίδευση» καθώς και στη «δημόσια διοίκηση και άμυνα».

Οι πληροφορίες σχετικά με το μερίδιο των πρόσφατων νέων θέσεων εργασίας παρέχουν μια εικόνα για το ποιοι τομείς της οικονομίας έχουν προσελκύσει πιο γρήγορα νέους εργαζόμενους στην αρχή της οικονομικής ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων