Παραμένει σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση η μετοχή της Abbott Labs (NYSE:ABT), και η ανακοίνωση των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων ενδυνάμωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον καθιστώντας σίγουρο πλέον το αγοραστικό σήμα από τα 117 δολάρια.

Με κοντινή στήριξη τα 120, μπορεί εύκολα να κινηθεί προς τα 145-150.

Για το γ’ τρίμηνο του έτους, η εταιρία δημοσίευσε ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη πιστοποιώντας τη δυναμική της, ενώ παράλληλα επανεκτιμήθηκαν ανοδικά οι ετήσιες προβλέψεις.

Τα έσοδα της εταιρίας άγγιξαν στα 10,9 δισ. $, σημειώνοντας μεταβολή +22,4% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή, μεταβληθέντα κατά +43% βρέθηκαν στα 1,17.

Ώθηση στα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να δώσει η έγκριση ενός συστήματος ρομποτικής χειρουργικής που αφορά στην αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου οι επεμβάσεις ανοιχτής καρδίας έχουν υψηλότερο από το αναμενόμενο ρίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το γ’ τρίμηνο, η εταιρία εξαγόρασε την Walk Vascular, μια εταιρία κατασκευής ιατρικών συσκευών, γεγονός που αναμένεται μελλοντικά να συμβάλλει θετικά στα κέρδη της εταιρίας.
Τέλος, ο αριθμοδείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων της Abbott Labs βρίσκεται στο 7,67%, ενώ υψηλό φαίνεται να είναι το περιθώριο καθαρού κέρδους, το οποίο βρίσκεται στο 17,17%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News