Μετά την επιβεβαιωμένη έναρξη ενός νέου ανοδικού γύρου, οι ελαφριές χθεσινές ρευστοποιήσεις έφεραν τον Γενικό Δείκτη ακριβώς πάνω σε σημαντική στήριξη στις 902 μονάδες.

Το σημείο αφορά σε υποστηρικτικό αγοραστικό σήμα σε συνέχεια του προ ημερών αρχικό των 890 μονάδων, που ήδη τιμήθηκε με το παραπάνω.

Η ενδοσυνεδριακή συμπεριφορά και η άμεση αντίδραση από εκεί (χαμηλό 902,58 μονάδες) υπερθεματίζουν την τεχνική σημασία του μοτίβου, ώστε να εικάζεται ότι έχει εκκινήσει μια προσπάθεια προσέγγισης των 940 μονάδων.

Αυτά έρχονται σε παράλληλη ανάγνωσή με την εικόνα στις διεθνείς αγορές, η οποία βοηθάει τη διατήρηση θετικού κλίματος. H συνδυασμένη οπτική του νέου χαμηλού στις αιτήσεις ανεργίας και των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, οδηγούν και πάλι τους εκείθεν χρηματιστηριακούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τον S&P500 να καταγράφει την έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Το ΧΑΑ έχει άλλον έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι του, την εξαίρετη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, που βελτιώνει την ψυχολογία στο ταμπλό. Και μεταξύ άλλων, στην τρέχουσα συγκυρία οι πιο ενδιαφέρουσες μετοχές είναι οι τραπεζικές, οι δεικτοβαρείς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, οι μετοχές της πληροφορικής και οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ. Η συμπεριφορά της τελευταίας θα κριθεί καθολικά από τους αναμενόμενους όρους της επικείμενης ΑΜΚ της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News