Το ένα μετά το άλλο, τα εμπορεύματα από το αλουμίνιο έως το φυσικό αέριο έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς οι πανδημικοί μετασεισμοί κροταλίζουν τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ο χρυσός θα μπορούσε να ακολουθήσει το ράλι αυτό, αν και για πολύ διαφορετικούς λόγους και ασφαλώς με τελείως διαφορετικές συνέπειες.

Αυτή είναι η άποψη δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της καναδικής εξόρυξης — των πρώην επικεφαλής της Goldcorp Inc., David Garofalo και Rob McEwen — οι οποίοι προβλέπουν ότι οι επενδυτές θα καταλάβουν σύντομα ότι οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις είναι λιγότερο παροδικές και πιο έντονες από όσι εκτιμούν οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Όταν γίνει αυτή η συνειδητοποίηση, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε την τιμή του χρυσού, ο οποίος λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό, να ανεβαίνει πάνω από τις 3.000 δολάρια η ουγγιά, από περίπου 1.800 δολάρια σήμερα, σύμφωνα με τον Garofalo, ο οποίος διοικούσε την Goldcorp και τώρα ηγείται της Gold Royalty Corp

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα στελέχη του χρυσού έχουν μια ανοδική προοπτική για το πολύτιμο μέταλλο. Αλλά δεν προβλέπουν συχνά τόσο απότομο κέρδος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν άλλα μέταλλα είναι κάποια ένδειξη, το ράλι του χρυσού, όταν έρθει, θα είναι δραματικό, είπε ο Garofalo σε συνέντευξή του την Παρασκευή.

«Μιλάω για μήνες», είπε. «Η αντίδραση τείνει να είναι άμεση και βίαιη όταν συμβαίνει. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 3.000 δολάρια η ουγγιά σε μήνες και όχι σε χρόνια».

Η παγκόσμια νομισματική επέκταση και επέκταση του χρέους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και δευτερεύοντες παράγοντες που σχετίζονται με τις διακοπές εφοδιασμού, θα κάνει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις παραδοσιακές μεθόδους προστασίας του πλούτου, δήλωσε ο McEwen, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Goldcorp που τώρα διευθύνει το ομώνυμο εξόρυγμα του εταιρεία και είναι μέτοχος σε μία από τις εταιρείες που εξαγοράζει η Gold Royalty.

«Δεν είναι μόνο το δολάριο», είπε. «Όλα τα νομίσματα αγοράζουν λιγότερο από αυτό που αγόραζαν πριν από ένα χρόνο. Επομένως, το βλέπω ως μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη τουλάχιστον στη ζωή μας που πρόκειται να επηρεάσει την αξία των νομισμάτων fiat σε όλο τον κόσμο».

Η καθολικότητά του και η ιστορία 4.000 ετών σημαίνουν ότι ο χρυσός είναι καλύτερα τοποθετημένος από τα κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμιση έναντι πληθωριστικού περιβάλλοντος που «θα έχει βαθιές και ουσιαστικές επιπτώσεις στο κεφάλαιο μας», είπε ο Garofalo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές