Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και όχι ο ενθουσιασμός για το πρώτο αμερικανικό ETF μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε το ψηφιακό νόμισμα σε νέο ιστορικό υψηλό, υποστηρίζει η JPMorgan Chase & Co.

«Από μόνη της, η κυκλοφορία του BITO είναι απίθανο να πυροδοτήσει μια νέα φάση νέου εισαγωγής νέου φρέσκου κεφαλαίου στο Bitcoin», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές του διεθνούς οίκου, αναφερόμενοι στο ETF της ProShares Bitcoin Strategy. «Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η αντίληψη ότι το Bitcoin είναι λειτουργεί ως μέσο αντιστάθμισης στον πληθωρισμό, καλύτερα από τον χρυσό είναι ο κύριος λόγος για την τρέχουσα ανοδική πορεία, προκαλώντας μια μετατόπιση από τα ETF χρυσού σε κεφάλαια Bitcoin από τον Σεπτέμβριο».

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν αναθερμάνει την όρεξη των επενδυτών να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμιση – και αυτό περιλαμβάνει το Bitcoin. Ο χρυσός απέτυχε, τις τελευταίες εβδομάδες, να ανταποκριθεί στις ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες πιέσεις κόστους και η μετατόπιση από τα ETF χρυσού σε κεφάλαια Bitcoin έχει επιταχυνθεί. «Αυτή η αλλαγή ροής παραμένει άθικτη υποστηρίζοντας μια ανοδική προοπτική για το Bitcoin στο τέλος του έτους», ανέφερε η JP Morgan.

Το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό την Τετάρτη, μια ανάσα πριν από τα 67.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News