Στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο θα πέσουν την ερχόμενη εβδομάδα τα φώτα της Wall Street, με αφορμή την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τα κορυφαία ονόματα του κλάδου.

Στη λίστα των εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα είναι η Apple, η Microsoft, η Alphabet (μητρική της Google), η Amazon και το Facebook. Πρόκειται για ομίλους, οι οποίοι όλοι μαζί αναλογούν περίπου στο 22% του εκτοπίσματος του S&P 500, έχοντας έτσι την επιρροή να διαμορφώσουν την πορεία του δείκτη αλλά και το κλίμα στην αγορά ευρύτερα.

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες η Intel και η IBM απογοήτευσαν την αγορά με τις επιδόσεις τους, γεγονός που δεν ήταν αναμενόμενο, επηρεάζοντας την πορεία του Nasdaq. Ειδικά η μετοχή της Intel έχασε πάνω από 8%.

Βροχή ανακοινώσεων

Εξάλλου, η ερχόμενη εβδομάδα γενικά θα είναι πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, με τις εταιρείες που είναι στη λίστα να αναλογούν στο 46% της αξίας του S&P 500.

Τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου έχουν ήδη στείλει ανοδικά τον δείκτη S&P 500  και όχι μόνο. Τα κέρδη του S&P 500 για το μέχρι τώρα μήνα ανέρχονται σε 5,5%, με αποτέλεσμα να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Στον αντίποδα ο Σεπτέμβριος ήταν πολύ πιο δύσκολος για το δείκτη, καθώς κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από την έναρξη της πανδημίας, το Μάρτιο του 2020.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων του δείκτη, ο S&P 500 tech μετρά κέρδη της τάξεως του 6% για το μήνα, αλλά ο ενεργειακός κλάδος και ο χρηματοπιστωτικός έχει πάει ακόμη καλύτερα με άνοδο 11% και 8% αντιστοίχως.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Οι επενδυτές περιμένουν, πάντως, με αυξημένο ενδιαφέρον να ακούσουν και το τι θα δηλώσουν οι εταιρείες αναφορικά με τον ανεφοδιασμό τους, δεδομένου του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει παγκοσμίως στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις και ντόμινο ανατιμήσεων.

Μείζον πρόβλημα είναι και οι ελλείψεις πρώτων υλών και δη, μικροτσίπ που είναι ζωτικής σημασίας για τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Συνεχιζόμενες ελλείψεις και διαταραχές στον ανεφοδιασμό είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν τις παραδόσεις και πωλήσεις των ομίλων την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων, άρα και τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο και το κλείσιμο της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή