Η καναδική ακτοφυλακή απομάκρυνε 16 ανθρώπους από φλεγόμενο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που εκλύει από το Σάββατο τοξικά αέρια στ΄ανοιχτά των ακτών της χώρας στον Ειρηνικό, χωρίς όμως η κατάσταση να παρουσιάζει κίνδυνο στην ξηρά, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Πέντε άνθρωποι παρέμειναν στο πλοίο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το πλοίο Zim Kingston είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της πόλης Βικτόρια στη Βρετανική Κολομβία, στο στενό του Χουάν ντε Φούκα που σηματοδοτεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο θαλάσσιας παρακολούθησης MarineTraffic.

Η καναδική ακτοφυλακή ανέφερε μέσω του Twitter τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι 16 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με δύο σωστικά σκάφη της, «μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δέκα κοντέινερ».

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων στην ξηρά, αλλά η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται», αναφέρουν οι αρχές ενώ «η ζώνη έκτακτης ανάγκης που οριοθετήθηκε γύρω από το πλοίο διευρύνθηκε στα 2 ναυτικά μίλια », έναντι ενός μιλίου την προηγούμενη μέρα.

«Η φωτιά παραμένει και συγκροτήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων για τη διαχείριση της κατάστασης. Οι διάφοροι φορείς κινητοποιούνται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων που αποσπάστηκαν από το πλοίο την Παρασκευή», δήλωσε επίσης η ακτοφυλακή.«Λόγω της φύσης των χημικών ουσιών στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χρήση νερού απευθείας στη φωτιά δεν αποτελεί επιλογή».

Ένα ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, το Seaspan Raven, ωστόσο «ψέκασε με κρύο νερό το κύτος του Zim Kingston» κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σημείωσαν οι καναδικές αρχές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτά, μετέδωσε το Radio-Canada που επικαλείται την ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Radio-Canada, το Zim Kingston κινδύνευε από την Παρασκευή με την απώλεια 40 εμπορευματοκιβωτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και η καναδική ακτοφυλακή και η αμερικανική εργάζονται από κοινού για να τα βρουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ – Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Τουρκία: Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα, όχι μία διαφορά

Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ έχει ημερομηνία 19 Νοεμβρίου, και σ’ αυτήν περιγράφεται όλη η τουρκική ατζέντα, η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι, χωρίς να παραλείπονται οι αναφορές στην Κύπρο.

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»
Επικαιρότητα |

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πανδημία κατέδειξε πόσο ευάλωτοι είμαστε τονίζοντας ότι καθίσταται αναγκαία η αρωγή μεταξύ των κρατών

Καπραβέλλος – «Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα» – Τα μέτρα που προτείνει
Επικαιρότητα |

«Μαύρα Χριστούγεννα» βλέπει ο Καπραβέλλος

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω  επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά