Πάνω από το 80% των ενεργειακών αναγκών της Κίνας θα καλύπτεται από μη ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2060. Αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο του νέου πράσινου πλάνου που έχει στα… σκαριά το Πεκίνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβεβαιώσει τους στόχους της για τη δραστική μείωση των ρύπων το 2025 και το 2030 με στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου έως το 2060. Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα, όπως την επιβολή νέων περιορισμών στις βαριές βιομηχανίες, να καταργήσει project με δυσμενές περιβαλλοντολογικό ενεργειακό αποτύπωμα και να επιταχύνει τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης που έχει δρομολογήσει για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Για τον ίδιο λόγο ετοιμάζει πλαφόν στην κατανάλωση πετρελαίου, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ 2026 και 2030, ενώ οι νέες επενδύσεις σε τομείς όπως ο χάλυβας, το τσιμέντο, τα πετροχημικά, του αλουμίνιου θα τελούν υπό αυστηρότερη επιτήρηση και περιβαλλοντολογικά κριτήρια.

Στο ίδιο πλάνο εντάσσεται και η επιτάχυνση των επενδύσεων για την ανάπτυξη υλικών νέας γενιάς και την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης.

Τα μέτρα αυτά δρομολογούνται εν όψει της επικείμενης διεθνής Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26), όπου η διεθνής κοινότητα περιμένει με ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει η Κίνα, δεδομένου πως πρόκειται για τη χώρα με τους υψηλότερους ρύπους παγκοσμίως. Η δέσμευση της Κίνας σε αυστηρότερα κριτήρια για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των συνεπειών του θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την επίτευξη των στόχων της Συνόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σουηδία – «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου
Green |

Σουηδία: «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου

Στο βόρειο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας καταστρώνονται φιλόδοξα σχέδια και έργα, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ζητούμενο ωστόσο παραμένει η προσέλκυση εργαζομένων, υπό… πολικές συνθήκες

Νέο «Εξοικονομώ» – Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια
Green |

Νέο «Εξοικονομώ»: Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ