
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα COP26, επιβεβαίωσε το γραφείο του σήμερα.
Το γραφείο του Μόντι δήλωσε πως η Σύνοδος για το Κλίμα θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να «χαράξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε».
Αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Ινδία, η τρίτη στην κατάταξη χώρα που εκπέμπουν αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου παγκοσμίως, ΗΠΑ και Κίνα είναι οι δύο πρώτες, θα καταθέσει μια νέα προσφορά χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Περισσότεροι από 120 ηγέτες της διεθνούς κοινότητας αναμένονται στη μεγαλύτερη Σύνοδο για το Κλίμα μετά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι το 2015, την 1η και 2α Νοεμβρίου, όμως ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάμψουν διά της απουσίας τους.
Οι απεσταλμένοι για το κλίμα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρετανών διοργανωτών της Συνόδου μετέβησαν πολλές φορές στο Νέα Δελχί τις τελευταίες εβδομάδες για να παροτρύνουν την κυβέρνηση Μόντι να κάνει περισσότερα ώστε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Μόντι θα παραστεί, επίσης, στη Σύνοδο της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στη Ρώμη, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η αύξηση της θερμοκρασίας θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η Ινδία παράγει σήμερα την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι αν η κατανάλωσή της ανά κάτοικο είναι μικρότερη κατά δύο τρίτα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία