Με το 70% του συνολικού τζίρου να πραγματοποιείται μέσω πακέτων από τη Eurobank και τη συνεδρίαση να κρατάει μία ώρα και 50 λεπτά, το ελληνικό χρηματιστήριο επανήλθε σήμερα στη ζώνη των 900 μονάδων, καταγράφοντας μικρές απώλειες. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 901,15 μονάδες, με απώλειες 0,43% και τον τζίρο στα 57,6 εκατ. ευρώ. Τα 40,3 εκατ. εξ αυτών διακινήθηκαν μέσω δύο πακέτων στη Eurobank…

Αυτό όμως που στιγμάτισε τη σημερινή συνεδρίαση ήταν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επενδυτές, καθώς μέχρι τις 15:30 περίπου δεν είχαν γίνει συναλλαγές, λόγω αναβάθμισης των συστήματος. Και φυσικά μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά έως τη λήξη, οι συναλλαγές ήταν μετρημένες, ήτοι μόλις 17,6 εκατ. ευρώ, από 10 εκατ. τεμάχια που διακινήθηκαν. Και με αυτήν την εικόνα τα μηνύματα της αγοράς δεν μπορούν να αποκωδικοποιηθούν, αν και ένας μίνι απολογισμός είναι σχετικά θετικός, εάν κρίνει κανείς ότι αναμενόταν μια θετική αξιολόγηση από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή, η οποία τελικά δεν ήρθε.

Θετική επίσης ήταν και η αντοχή των 900 μονάδων για τον γενικό δείκτη, αν και οι πωλητές δοκίμασαν και το χαμηλό της συνεδρίασης στις 899 μονάδες, αλλά και η αντοχή των 586 μονάδων για τον τραπεζικό, ο οποίος έβαλε στη στήριξή του το στοπ των πωλητών, με τις μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής, οι οποίες απορρόφησαν τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον τεχνικών προβλημάτων αλλά και αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία θα αφαιρέσει επιπλέον ρευστότητα από μια αγορά που στερείται τζίρου.

Έτσι, η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε σήμερα με απώλειες 2% παραμένοντας στη ζώνη των 9 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ όπως να κλείνει με βουτιά 3,03%. Σημαντικές απώλειες σημείωσαν και οι Alpha Bank, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή, όπως και οι Eurobank, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο. Οι στηρίξεις ήρθαν από το +1,06% του Τιτάνα, όπως και τα θετικά πρόσημα των ΟΤΕ, Coca Cola και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών